Proprietarul uneia dintre cele mai importante fabrici de confecţii din Romånia, timişoreanul Ovidiu Şandor, pariază 50 de milioane de euro pe primul complex de birouri de clasa A din oraşul de pe malurile Begăi. Mulţi cunosc fabrica de confecţii a lui Ovidiu Şandor după vechiul nume, Bega, brand fondat în 1959. Fiind una dintre cele mai mari fabrici de îmbrăcăminte de damă din Romånia, unitatea lucra puternic pentru export şi avea încă de pe atunci comenzi de la di
Proprietarul uneia dintre cele mai importante fabrici de confecţii din Romånia, timişoreanul Ovidiu Şandor, pariază 50 de milioane de euro pe primul complex de birouri de clasa A din oraşul de pe malurile Begăi.
Mulţi cunosc fabrica de confecţii a lui Ovidiu Şandor după vechiul nume, Bega, brand fondat în 1959. Fiind una dintre cele mai mari fabrici de îmbrăcăminte de damă din Romånia, unitatea lucra puternic pentru export şi avea încă de pe atunci comenzi de la diverşi parteneri din vestul Europei şi Statele Unite. În 1994, fabrica a fost privatizată prin metoda MEBO, iar tatăl lui Ovidiu Şandor, care era director general al Bega din 1975, a intrat în posesia pachetului majoritar de acţiuni. Patru ani mai tårziu, conducerea unităţii a fost preluată de Ovidiu Şandor şi de sora lui, Animona. Strategia lui a fost să intensifice exporturile, în paralel cu aplicarea unui plan de investiţii în retehnologizare. O altă componentă a planurilor sale a fost de a majora prezenţa produselor fabricii sub brandul propriu „Chic & Cher“, în unităţile specializate din Romånia.
Astăzi, fabrica derulează comenzi în lohn pentru clienţi precum Gieves & Hawkes, Jaeger, Reiss, Mulberry, Harrods, Viyella, Barbour, Eugen Klein, Dries van Noten sau Andress. Peste 95% din producţie este livrată în ţări precum Germania, Marea Britanie şi Belgia.
Cum criza de personal afectează mai toate industriile, fenomen