Mancati cinci portii de fructe si legume cat mai colorate in fiecare zi si cel mult 500 de grame de carne rosie pe saptamana.
O alimentatie bazata mai mult pe legume si fructe si saraca in carne de vita sau porc va ajuta sa preveniti cancerul, potrivit medicilor citati in ghidul „Eating well for cancer prevention“, editat de World Cancer Research Found. O alta recomandare pentru prevenirea cancerului este sa evitati pe cat posibil alcoolul. Daca nu vreti sa renuntati cu totul la alcool si carne, medicii va sfatuiesc sa nu consumati mai mult de 500 de grame de carne rosie pe saptamana si mai mult de 250 ml de vin pe zi.
100.000 de antioxidanti in fructe si legume
Fructele si legumele contin multe vitamine, minerale si fitochimicale care previn deteriorarea celulelor din organism. Aceste alimente contin 100.000 de fitochimicale si cel mai bine este sa le consumati pe cele mai colorate.
Acestea mai contin o cantitate mare de fibre care ajuta sistemul digestiv sa functioneze normal, fenomen ce reduce riscul de a dezvolta cancer la intestine sau de esofag. Consumati cinci portii de fructe pe zi, dar nu beti mai mult de un pahar de suc natural deoarece contine mult zahar.
O portie de fructe sau legume poate insemna doua kiwi, o banana medie, o felie de pepene galben trei linguri de varza sau de morcovi taiati in cuburi sau o ceapa. Si pestele este o alegere buna pentru prevenirea cancerului si ar trebui consumat in mod regulat. Unele studii au aratat ca pestele va poate proteja de cancerul la intestine.
Una dintre recomandarile cele mai importante este sa limitati consumul de carne rosie si de carne procesata, precum pastrama, baconul, salamul sau sunca. Ca sa reduceti riscul de cancer, specialistii va sfatuiesc sa consumati maximum 500 de grame de carne rosie pe saptamana. De exemplu, intr-o saptamana puteti consuma 4