De la 26 pînă la 28 septembrie, în inima Parisului, în Piaţa de vinuri, 50 de producători fermieri sînt bucuroşi să prezinte publicului produsele lor suculente şi uimitoare De la 26 pînă la 28 septembrie, în inima Parisului, în Piaţa de vinuri, 50 de producători fermieri sînt bucuroşi să prezinte publicului produsele lor suculente şi uimitoare: cîrnaţi de mistreţ sau din carne de vită, vin aromatizat cu diverse plante, foie gras, alviţă cu miere de lucernă etc. Evenimentul poartă denumirea de Salonul fermierilor. Vizitatorii sînt aşteptaţi între orele 10 şi 19, iar intrarea este gratuită pentru toată lumea. (C.D.)
Academia culinară
Academia culinară din Doubs organizează cursuri de bucătărie pentru toţi doritorii. Începînd cu data de 13 septembrie, la Atelierul lui Jean François, un bucătar francez renumit, cei care se înscriu vor învăţa să prepare soté cu ciuperci, homar în sos de vin, ragout de languste în sos brun sau desert cu zmeură şi sos de portocală. Cursurile care încep la 20 septembrie au ca tematică Bazele coacerii, cu aplicaţii pe carnea de pui şi peşte. (C.D.)
Răvăşitul oilor
Primăria Bran şi ANTREC Braşov organizează în zilele de 27 şi 28 septembrie cea de-a IV-a ediţie a “Festivalului Brînzei şi Pastramei” – “Răvăşitul Oilor”. Iubitorii de natură, sărbători rustice, de brînză şi pastramă sînt invitaţi la serbarea cîmpenească în care se vor putea savura preparatele brănenilor: brînză la cetină, burduf, bulz, pastrame. Pe lîngă atracţiile gastronomice, care-i va îmbia pe turiştii aflaţi, dar şi pe localnicicu preparate care mai de care mai apetisante, la festival vor veni meşteri populari din toată ţara. “Răvăşitul oilor” este de fapt o sărbătoare simbolică ce marchează sfîrşitul anului pastoral. (C.D.)
Festivalul vinului
În luna septembrie, Asociaţia Naţională de Turism rural, ecologic şi cultural organizează