Vasile Onacă, noul patron al „Şepcilor roşii“, are o firmă care produce anual 9 milioane de kilograme de carne de pasăre.
La Universitatea Cluj, lucrurile par să se mişte mai bine după ce clubul de fotbal a fost preluat, astă-vară, de patronul grupului „Oncos“, Vasile Onacă. În primă instanţă, acesta l-a adus la echipă pe antrenorul Dorinel Munteanu, având drept scop principal promovarea în prima ligă cu nucleul de jucători existent în momentul de faţă.
Noul acţionar majoritar, care conduce gruparea „Şepcilor roşii“ cu un pachet de 67 la sută, şi-a propus din start un model. „Nu trebuie să stai în fruntea clasamentului în Liga I, dar nici în coadă. Trebuie să stai ca Gloria Bistriţa“, şi-a început Onacă mărturia pentru EVZ. „Eu nu am birou, fiindcă sunt tot timpul pe teren. Afacerea mea este agricultura, nu fotbalul. Nu sunt un fan al acestui sport, dar sunt dispus să ajut Universitatea. Nu vreau să-mi risipesc însă banii de pomană. Am muncit mult ca să ajung sus. De zece ani mă trezesc la ora 5.15, aşa că n-am intenţia să investesc totul în echipă“, continuă el.
De la frizerie la abator
Onacă spune că a intrat în afaceri în anul 1991, când şi-a deschis o frizerie şi un bar chiar în propria locuinţă! „Au fost alte vremuri... Frizeria am închis-o după şase luni. Barul l-am ţinut până în 1996. Am mai avut acasă şi o consigna- ţie. Nu mi-aş fi închipuit că voi fi proprietarul unui abator. În prezent, producem 8-9 milioane de kilograme de pui pe an şi 50 de milioane de ouă. Suntem cei mai mari furnizori de carne de pui din judeţul Cluj. Am în subordine 1.070 de angajaţi“, explică sincer şeful grupului Oncos.
„Nu pot susţine echipa de unul singur“
Vasile Onacă a început să sponsorizeze Universitatea în urmă cu aproape patru ani. „De la patru acţiuni în 2005, am ajuns să am 12 la sută până să prei