Clădirea Palatului Victoria, încadrată în Clasa I de risc seismic, va fi parţial demolată începând cu anul 2009 pentru a fi supusă unor lucrări de extindere şi consolidare, care ar putea dura până în 2011. Demolarea este preconizată să înceapă la sfârşitul acestui an şi urmează să se încheie la jumătatea lunii aprilie 2009, pentru ca, din luna noiembrie 2009 să înceapă lucrările de extindere şi modernizare. În perioada lucrărilor, sediul Guvernului se va muta, cel mai probabil în incinta Bibliotecii Naţionale. Întreaga documentaţie necesară acestui proiect va fi pregătită până la data de 6 ianuarie 2009 şi va fi actualizată de Ministerul Lucrărilor Publice, pe baza unui plan propus de arhitecţii olandezi Branimir Medic şi Pero Pulijz. Cei doi sunt membri ai firmei Architekten CIE, care a câştigat, anul trecut, concursul internaţional de proiecte organizat de Guvern.
Întreaga documentaţie necesară acestui proiect va fi pregătită până la data de 6 ianuarie 2009 şi va fi actualizată de Ministerul Lucrărilor Publice, pe baza unui plan propus de arhitecţii olandezi Branimir Medic şi Pero Pulijz. Cei doi sunt membri ai firmei Architekten CIE, care a câştigat, anul trecut, concursul internaţional de proiecte organizat de Guvern.
Conform unor surse oficiale, costurile consolidării clădirii se vor ridica la aproximativ 13 milioane de euro, iar cele cu modernizarea, la circa 17 milioane de euro. La finalul lucrărilor care, potrivit oficialilor, va fi la data de 7 octombrie 2011, suprafaţa Palatului Victoria aproape că se va dubla, atingând 43.000 de metri pătraţi.
În perioada lucrărilor, sediul Guvernului se va muta, cel mai probabil în incinta Bibliotecii Naţionale. Construcţia Palatului a început în 1937, pe vremea Guvernului Gheorghe Tătărescu, după planurile arhitectului Duiliu Marcu şi a fost finalizată în 1944, în timpul lui