Mişcarea de care se temea Occidentul s-a şi întâmplat: Osetia de Sud a anunţat că va face parte din componenţa Federaţiei Ruse. „Bineînţeles că vom face parte din Rusia şi că nu avem intenţia de a crea vreo Osetie independentă, deoarece istoria aşa a stabilit lucrurile, strămoşii noştri au făcut această alegere”, a declarat „preşedintele” oset Eduard Kokoitî, potrivit AFP. Liderul osetin a mai indicat, la reuniunea pe care a avut-o cu liderii ruşi la Soci, că principalul obiectiv este reunificarea „etnică” cu Osetia de Nord, teritoriu aflat demult în componenţa Rusiei.
Şi după recrearea a ceea ce a fost cândva „Osetia unică etnic”, provincia nu va cere niciun fel de independenţă, a promis Kokoitî. Ulterior, el a revenit asupra propriilor vorbe, explicând că „a fost înţeles greşit”. Oricum, scopul Moscovei pare în prezent mai puţin unul altruist, de a reunifica două părţi ale unui popor despărţit geografic, ci mai degrabă unul strategico-militar. Rusia a anunţat că va instala baze militare atât în Osetia de Sud, cât şi în Abhazia „pe termen nedefinit”. În ceea ce priveşte Abhazia, aceasta nu doreşte „să obţină statut asociat cu Moscova”, potrivit liderului abhaz, Serghei Bagapş. „Rusia nu a emis niciun fel de pretenţii faţă de Abhazia şi nu doreşte s-o anexeze”, a accentuat liderul abhaz. (E.F.)
Mişcarea de care se temea Occidentul s-a şi întâmplat: Osetia de Sud a anunţat că va face parte din componenţa Federaţiei Ruse. „Bineînţeles că vom face parte din Rusia şi că nu avem intenţia de a crea vreo Osetie independentă, deoarece istoria aşa a stabilit lucrurile, strămoşii noştri au făcut această alegere”, a declarat „preşedintele” oset Eduard Kokoitî, potrivit AFP. Liderul osetin a mai indicat, la reuniunea pe care a avut-o cu liderii ruşi la Soci, că principalul obiectiv este reunificarea „etnică” cu Osetia de Nord, teritoriu aflat demult în componenţa