In cea de-a doua zi de festival, pe scenele brailene s-au jucat patru spectacole, unul mai bun decit celalalt. A fost o misiune grea sa alegi ce sa vezi. La sala mare, de la ora 18.30, s-a jucat "In numele victimei", spectacol al Teatrului "Metropolis" Bucuresti. De la ora 19.00, la sala Studio, actrita Cristina Casian a prezentat piesa "Amalia respira adinc", regizata de Mariana Camarasan, iar de la ora 20.30, la Centrul Cultural pentru Tineret, Teatrul Tineretului din Piatra Neamt a venit cu spectacolul lui Radu Afrim, "Povestiri despre nebunia (noastra) cea de toate zilele". Evenimentele au continuat cu spectacolul de la Clubul festivalului, "Marea iubire a lui Sebastian", realizat de Rodica Mandache si Marius Manole, cu sprijinul a trei studenti de la Universitatea Hyperion. Salile au fost neincapatoare, semn ca brailenii sint dornici de spectacole de calitate, care sa-i provoace sa gindeasca.
S-a ris cu lacrimi - "In numele victimei"
In sala mare s-a ris in hohote si s-a aplaudat la scena deschisa reprezentatia "In numele victimei", a dramaturgilor rusi Vladimir si Oleg Presniakov, sustinuta de Teatrul "Metropolis" din Bucuresti. O comedie savuroasa, o analiza ironica si subtila a realitatii, jucata excelent. Un spectacol in care se vorbeste despre absurdul situatiilor cotidiene, despre frica de a-ti trai viata, despre abandonarea in situatii care te fac sa fii o victima si despre optiunea de a-ti cistiga existenta ca victima.
Tinarul Valea, Marius Manole, este in primul rind victima singuratatii in doi traita de parintii sai. Fiecare da vina pe celalalt pentru esecurile personale si toate frustrarile se "sparg" in capul odraslei. Valea, dupa ce 30 de ani a trait ca victima a parintilor sai, nu vede alta solutie decit sa-si cistige existenta ca victima perpetua in reconstituirile politiei. Asa s-a obisnuit