Cele mai importante proiecte imobiliare abordează piaţa locală, în premieră, pe toate segmentele: rezidenţial, comercial şi spaţii de birouri Specialiştii spun că apariţia
Cele mai importante proiecte imobiliare abordează piaţa locală, în premieră, pe toate segmentele: rezidenţial, comercial şi spaţii de birouri
Specialiştii spun că apariţia proiectelor imobiliare "all inclusive" indică maturizarea pieţei. Operatorii de centre comerciale sunt cei introduc conceptul.
Toate Mall-urile din Timişoara vor fi înconjurate de clădiri pentru birouri şi blocuri de locuit. Dezvoltatorii "all inclusive" construiesc zone rezidenţiale, combinate cu spaţii comerciale mari şi birouri. Cei care investesc în astfel de proiecte spun că scopul este diversificarea ofertei, fiind vorba şi de o mare diferenţă de calitate faţă de proiectele rezidenţiale, în care dezvoltatorii oferă o locuinţă şi atât.
Anul acesta Iulius Mall a demarat dublarea suprafeţei comerciale, prin amenajarea a 273 de apartamente pe 12 scări de bloc cu cinci şi nouă niveluri. Alţi doi operatori mari investesc în mall-urile timişorene, dar ţintesc şi segmentele rezidenţial şi office, valoarea totală a investiţiilor demarate în 2008 şi 2009, fiind de peste 250 de milioane de euro.
Asigurare împotriva recesiunii
Laura Buga, manager Sedako, spune că proiectele imobiliare "all inclusive" sunt comune în ţările dezvoltate. "Sunt ceva comun în marile metropole. Motivaţia principală este de a reduce timpul consumat în trafic. Vizează şi complementaritatea orarelor la utilizarea parcărilor.
După ce se închide Mall-ul e liberă parcarea pentru rezidenţi. În lumea civilizată se oferă spaţii şi pentru cultură şi recreere", a spus Buga. Există însă şi raţiuni simple de afaceri, care au determinat apariţia acestor proiecte.
"Asigură mixt de venituri, din închirierea de spaţii com