Teatrul Mic din Bucuresti a prezentat miercuri seara, pe scena Casei Tineretului, spectacolul "Jacques sau supunerea" de Eugene Ionesco, in regia lui Florin Fatulescu. Scenografia a fost realizata prin colaborarea Lilianei Cenean cu Stefan Caragiu, muzica este semnata de Rodica Fatulescu, iar miscarea scenica a realizat-o Radu Gheorghe. Din distributie au facut parte: Radu Iacoban, Mihaela Radescu, Radu Zetu, Oana Albu, Radu Gheorghe, Tatiana Constantin, Valentina Popa, Avram Birau, Dana Dembinski Medeleanu. Spectacolul a durat o ora si 40 de minute.
Unul dintre cei mai cunoscuti autori romani in lume, Eugene Ionesco, prezinta in aceasta piesa, in binecunoscuta cheie a absurdului, teme inepuizabile: conflictul dintre generatii, maturizarea, inadaptarea. Florin Fatulescu reia acest text, pe care l-a montat in 1997 in Los Angeles, aducind o privire inedita asupra personajelor si alaturind comicului ionescian, comicul commediei dell arte.
"Jacques sau supunerea" este, insa, un spectacol controversat. Unii critici il defiinteaza pe actorul Radu Gheorghe, dar apreciaza piesa, altii apreciaza prestatia actorului si critica spectacolul.
In Romania Libera, Ileana Lucaciu apreciaza piesa: "“Jacques sau supunerea” este un spectacol cu un ritm plictisitor, in care replicile par vorbe goale, ilustrate prin imagini teatrale pompate spectaculos, dar fara sens in raport cu intentiile piesei. Absurdul cultivat de regie peste absurdul construit cu sens de Eugene Ionesco lipsesc spectacolul de farmecul amar al comediei pe care si-l propune piesa si creeaza confuzii. Jacques este fiul rebel ce nu accepta “blazonul” familiei “cartofii cu slanina” si nici pe Roberta, fata aleasa sa-i fie sotie pentru ca “n-are doua nasuri”. Pina la urma Jacques va fi infrint, fiul ratacitor se va intoarce la conformismul burghez. Regizorul Florin Fatulescu supraliciteaza