In cate cuvinte iti poti rezuma viata? Sportivului Vasile Stoica i-ar trebui multe romane. Doua incercari de tur al lumii, curse de sute de kilometri, incercari, esecuri si multa, multa vointa. Toate, in scaun cu rotile. EVZ va prezinta un om extraordinar din Lugoj, pentru care handicapul nu inseamna tristete, ci mai degraba o provocare. Un om de 38 de ani care este mandru de el, dar dezamagit pentru ca celor ca el nu li se dau prea multe sanse in societate si, mai ales, in sport. Dupa ce a devenit primul paraplegic care a parcurs celebrul Route 66 si a reusit sa traverseze Europa, Australia, Canada si Statele Unite in fotoliu rulant, ultima incercare a lui Vasile Stoica a fost strabaterea distantei Lugoj - Beijing.
Adica aproximativ 12.000 de kilometri. "Sunt foarte multi care nu au nici macar curajul sa se gandeasca la un turneu de genul celor pe care eu le-am realizat", spune Stoica, omul pentru care drumul spre Beijing a inghetat la Volgograd, in Rusia.
Numit "cersetor" de patronul unui hotel din Iasi, Stoica nu este nici pe departe frustrat de acest fapt. Adevarata sa dezamagire este situatia in care se afla sportul romanesc pentru persoanele cu handicap. "Un fotoliu rulant pentru atletism, baschet, tenis sau alte sporturi costa cel putin 2.000 euro si poate depasi 5.000. Premiile consta, in general, in diplome si medalii vopsite, care practic au mai mult o valoare simbolica", spune Stoica, agent de vanzari la o firma din Lugoj. O firma a carei patroana este Doina Vargatu, o alta persoana care a socotit handicapul o provocare.
Integral in Evenimentul Zilei In cate cuvinte iti poti rezuma viata? Sportivului Vasile Stoica i-ar trebui multe romane. Doua incercari de tur al lumii, curse de sute de kilometri, incercari, esecuri si multa, multa vointa. Toate, in scaun cu rotile. EVZ va prezinta un om extraordinar din Lugoj, pentru care