Peste 40% dintre scolile din tara isi primesc elevii cu banci defecte, pardoseala stricata, toaletele in curte sau cu molozul in mijlocul claselor.
„Bun venit in prima zi de santier!“, ar putea fi mesajul de intampinare a elevilor in mai multe scoli din Capitala, dar si din alte judete ale tarii. Nu este vorba numai despre unitatile de invatamant de la sate, unde toaletele sunt in curte sau unde nu e apa curenta, ci si de institutii din capitala tarii si din orase mari ale Romaniei, unde copiii vor invata printre schele. Si asta, in conditiile in care primarii - care au avut cel putin o vara la dispozitie - nu au fost in stare sa cheltuiasca cele circa 1,1 miliarde de euro alocate de executiv pentru reparatii.
9.000 de scoli fara autorizatie
Acolo unde nu se va putea invata deloc, scolarii vor fi mutati in alte cladiri, unde fac ore de cate 40 de minute, in trei schimburi si sunt inghesuiti pe langa colegii din cladirile-gazda.
In unitatile in care exista sali suficiente, copiii vor fi nevoiti sa intre atent, sa nu dea cu capul de schele si sa se stearga bine de var pe picioare atunci cand ajung in clase. Cei care fac ore in scolile cu toalete in curte - 70% dintre unitatile de invatamant din tara, conform datelor Ministerului Educatiei din 2007 - si unde nu este apa curenta, risca sa se imbolnaveasca.
Integral in Evenimentul Zilei Peste 40% dintre scolile din tara isi primesc elevii cu banci defecte, pardoseala stricata, toaletele in curte sau cu molozul in mijlocul claselor.
„Bun venit in prima zi de santier!“, ar putea fi mesajul de intampinare a elevilor in mai multe scoli din Capitala, dar si din alte judete ale tarii. Nu este vorba numai despre unitatile de invatamant de la sate, unde toaletele sunt in curte sau unde nu e apa curenta, ci si de institutii din capitala tarii si din orase mari ale R