EVENIMENT JURNALUL ● TÎRGUL ECO, UN SUCCES
Prima zi a Tîrgului Eco organizat de Jurnalul Naţional şi Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", în parteneriat cu Asociaţia Bio Romînia, s-a bucurat de un succes nebun.
EVENIMENT JURNALUL ● TÎRGUL ECO, UN SUCCES
Prima zi a Tîrgului Eco organizat de Jurnalul Naţional şi Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", în parteneriat cu Asociaţia Bio Romînia, s-a bucurat de un succes nebun.
Florina Zăinescu,
Diana Rucinschi,
Daniela Şontică
Afluxul de public dornic să cumpere alimente ecologice, fără chimicale, a fost atît de mare ieri, la Tîrgul ECO, încît unii producători şi-au epuizat marfa în doar cîteva ore de la deschidere. "Am adus aproape 200 de kilograme de brînzeturi de vacă, smîntînă, unt, şi am vîndut tot pînă la prînz. Şi oamenii continuă să ceară şi nu pot decît să le spun să vină mîne (n.r. – astăzi), că mă reaprovizionez. Îmi pare foarte rău, dar pur şi simplu nu mi-am imaginat că cererea va fi aşa de mare. Am vîndut în vreo două, trei ore cît am vîndut la Indagra într-o săptămînă", ne-a declarat Rodica Ferchiu de la Asociaţia Valea Asăului, judeţul Bacău. Interesul mare pentru produsele ecologice l-a luat prin surprindere şi pe Wolfgang Raddatz de la Ferma Ţopa, judeţul Mureş. El a dat repede produsele ecologice proprii şi ale altor gospodari bio din zona Sibiu-Mureş, reuniţi în Cooperativa Biocoop: roşii Cherry, zacuscă, dulceţuri, brînză de capră, cremă de brînză cu verdeţuri, pîine de casă eco. Ca să nu rămînă cu masa goală, el şi-a rugat un coleg din Biocoop să aducă la Muzeul Satului o parte din mierea pe care o vindea la un alt tîrg din Capitală. Nici reprezentanţii Escar Prod, singura fabrică cerfiticată bio din lume care prelucrează carne de melc nu mai pridideau cu servitul zecilor de clienţi care le luaseră cu asalt standul şi