Înconjurată de munţi, Valea Jiului le oferă celor pasionaţi de alpinism şi de speologie adevărate comori naturale. Cheile Crivadiei, Băniţei, Tăii, Roşiei sau Jieţului, grupate pe o
Înconjurată de munţi, Valea Jiului le oferă celor pasionaţi de alpinism şi de speologie adevărate comori naturale.
Cheile Crivadiei, Băniţei, Tăii, Roşiei sau Jieţului, grupate pe o rază de doar câţiva kilometri, sunt rezultatul unui spectacol grandios "regizat" de natură.
Sculptate în partea sud-vestică a dealului Runcu, Cheile Crivadiei au fost folosite ca o barieră naturală în calea invadatorilor.
Îngustimea dintre pereţii cheilor nu a permis nici măcar formarea unor poteci prin care să te poţi strecura, aşa încât singura posibilitate de a le străbate este pe cursul râului care desparte versanţii, însă nici aceasta nu este lipsită de efort. La fel de spectaculoase sunt şi Cheile Băniţei şi Cheile Roşiei, însă niciuna dintre aceste atracţii nu este considerată de autorităţi zonă de interes turistic.
Cheile Crivadiei, Băniţei, Tăii, Roşiei sau Jieţului, adevărate comori naturale ale regiunii, oferă pasionaţilor de alpinism şi de speologie un spectacol grandios, de o frumuseţe aparte
Cele patru "defileuri în miniatură", deşi conferă regiunii un uriaş potenţial turistic, nu figurează ca puncte de interes pe hărţile sau în pliantele de promovare a zonei.
Înconjurată de munţi, Valea Jiului are adevărate comori care ar putea atrage mii de turişti în fiecare an, însă, în ciuda bogăţiei oferite de natură, cei care ar trebui să profite de pe urma acestor daruri nu îşi dau seama de potenţialul uriaş.
Dezvoltarea turistică a zonei Văii Jiului a fost cuvântul de ordine al autorităţilor locale, pus de altfel şi pe hârtie, întrucât factorii de decizie au văzut această activitate ca fiind singura alternativă la minerit.
Realitatea arată îns