Pe 26 noiembrie, la Sala Palatului, Tricky va fi insotit de 5 muzicieni - chitara electrica, bas, tobe, samplere/clape si backing vocals. Desi in turneele precedente avea o prezenta scenica mai degraba discreta, de data aceasta Tricky promite un show plin de energie si un amestec echilibrat intre piese noi si vechi.
Tricky (Adrian Thaws) a fost intotdeauna considerat un muzician vizionar, dincolo de conventii si curente sau stiluri. Dupa ce a colaborat cu Massive Attack pe albumele 'Blue Lines' si 'Protection', a inceput sa isi descopere o maniera proprie de a face muzica. A urmat o serie de albume deschisa de 'Maxinquaye' (1995 – Island), scris cu intentia declarata de a face muzica asa cum nimeni nu facuse pina atunci.
Tricky a continuat cu un sound din ce in ce mai agresiv si eclectic, greu de clasificat, care ii reflecta personalitatea si atitudinea. Cunoscut pentru stilul vocal subtil, aproape soptit, Tricky recunoaste ca de multe ori scrie versuri dintr-un punct de vedere feminin. “As vrea sa pot cinta ca Janis Joplin sau PJ Harvey. Dar nu pot. Asa ca am nevoie de voci feminine”.
De-a lungul timpului, Tricky a colaborat cu muzicieni foarte diferiti ca Bjork, Alanis Morisette, Neneh Cherry, PJ Harvey, Mos Def, Garbage, Damon Albarn (Blur) sau Alison Goldfrapp.
Cel mai recent album Tricky, 'Knowle West Boy' (2008 – Domino Records) este considerat de catre artist cel mai personal de pina acum. Fiecare piesa spune cite ceva despre felul in care Tricky a crescut in Knowle West, cartier rau famat din orasul Bristol. Solistele si instrumentistii de pe 'Knowle West Boy' sunt prieteni buni de-ai lui, sau in unele cazuri chiar necunoscuti pe care i-a auzit cantand in fata unui magazin. Tricky sustine ca studioul de inregistrari nu este cel mai stimulant mediu pentru creatie, asa ca de cele mai multe ori compune si inregistr