35 de echipe s-au întrecut în creativitate şi meşteşug culinar la etapa finală a Campionatului Naţional de Gătit în Aer Liber, desfăşurată la Cluj-Napoca Cei mai iscusiţi
35 de echipe s-au întrecut în creativitate şi meşteşug culinar la etapa finală a Campionatului Naţional de Gătit în Aer Liber, desfăşurată la Cluj-Napoca
Cei mai iscusiţi bucătari s-au întrecut, timp de trei zile, la Cluj-Napoca, în prepararea celor mai gustoase mâncăruri, atent supravegheaţi de un juriu internaţional
Zeci de corturi înfipte într-o parcare, bucătari din toate colţurile ţării veniţi parcă la iarbă verde şi peste două mii de curioşi cu papilele gustative întărâtate de aromele din jur. Artă culinară, vin cum numai în cele mai selecte crame poţi găsi şi deserturi preparate până la ultimul detaliu. Toate acestea s-au transpus în cel mai mare festival de gătit în aer liber. Din România.
Reţete inedite
În parcarea centrului comercial Polus, unde a fost găzduit evenimentul, 35 de echipe de bucătari au gătit de la grătare, peşte prăjit, rulouri pangasus şi pui în migdale, până la gâscă umplută cu carne de raţă şi afine, coaptă în lut.
O altă reţetă, folosită pentru prima dată de un grup de bucătari din judeţul Dâmboviţa, a fost pieptul de raţă gătit cu fierul de călcat. Ca rarităţi s-au detaşat pateul de urs, cel de iepure şi de căprioară, dar şi dulceaţa de ardei iute.
Au gătit opt ore
"Crapul e chiar din Dunăre", ne-a spus Tudorel Gheorghiţă, maestru în arta culinară. Fileurile preparate de el, înfipte într-un ananas care anima un platou imens, aproape îl făceau să uite că a călătorit o zi întreagă pentru a participa la concurs. Bucătarul a venit tocmai din Brăila, alături de o echipă întreagă de experţi în ale gătitului.
Împreună cu Cerasela Lungu, de la şcoala Bella Italia, au preparat trei platouri care mai de care mai dichis