Capitala se reabilitează la mica înţelegere, între firmele care amână termenele contractuale şi municipalitatea care le „grăbeşte“ încet. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
Contractele încheiate de municipalitate cu firmele care repară străzile din oraş sunt respectate facultativ. Cu toate că la 1 septembrie expirau termenele pentru reabilitarea străzilor Drumul Sării, George Enescu şi Zece Mese, primarul Capitalei a chemat firmele constructoare la o zi după, pentru o discuţie de principii.
Oprescu i-a avertizat pe reprezentanţii societăţilor care lucrează pentru Administraţia Străzilor că lucrările trebuie să fie finalizate în termenele contractuale, „în caz contrar, cei care le depăşesc vor fi sancţionaţi conform legii“. La finalul discuţiilor, însă, s-au parafat câteva amânări ale termenelor din contracte, dar şi scurtări ale acestora, toate plătite din bugetul local.
Unde-i lege, tot tocmeală
Potrivit informaţiilor de pe site-ul primăriei, constructorii de la Euroconstruct ar fi trebuit să termine de reabilitat atât Drumul Sării, cât şi strada George Enescu, aflată în buricul Capitalei. Deşi sesiza că „nu se respectă litera legii“, primarul Oprescu s-a rezumat să-i dea drept exemplu doar pe cei care construiesc centre comerciale în Bucureşti.
În locul sancţiunilor, Euroconstruct a primit învoire să termine lucrările două săptămâni mai târziu, adică pe 8 septembrie, la George Enescu, şi pe 15 septembrie în cazul Drumului Sării. La sfârşitul săptămânii, asfaltul de pe artera sectorului 5 eră încă răscolit de utilajele constructorilor care ar fi trebuit să finalizeze înlocuirea reţelei de apă potabilă, reabilitarea sistemului rutier şi a trotuarelor. Astăzi, potrivit contractelor cu constructorii, trebuiau finalizate şi lucrările de înlocuire a reţelei de apă potabilă, de reabilitare a sistemului rutier şi a tro