Un numar record de hoteluri urmeaza sa fie inaugurate in acest an in Statele Unite, insa momentul s-ar putea sa fie cum nu se poate mai prost.
"Suntem aproape la limita", a declarat Charles Snyder din cadrul firmei de cercetare Smith Travel Research. "Industria hoteliera inca n-a intrat intr-o perioada de recesiune, insa in mod cert suntem cu ochii pe ceea ce se intampla cu economia americana", a adaugat Snyder.
Pana de curand, industria hoteliera din Statele Unite era in plin boom si tocmai in aceasta perioada, companiile hoteliere s-au decis sa deschida cat mai multe hoteluri pentru a profita de situatia favorabila. In ultimele luni insa, situatia de pe piata hoteliera americana a inceput sa se inrautateasca, iar gradul de ocupare din hoteluri a inceput sa coboare, in prezent situandu-se in jurul pragului de 65%, in scadere cu 5 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Hotelurile din regiunile care depind in totalitate de transportul aerian, precum cele din Maui sau Hawaii, incep deja sa inregistreze pierderi", a declarat John Arabia, analist al Green Street Advisirs, companie de consultanta imobiliara din Newport Beach, California.
Gradul de ocupare din aceste regiuni a ajuns la 63%, dupa ce anul trecut, inregistra valori de peste 85%, se arata intr-un studiu al firmei de consultanta Hospitality Advisors.
Unul dintre motive pentru numarul tot mai mic de turisti care vin sa-si petreaca vacanta in insule este decizia companiilor aeriene de a reduce din cursele catre aceste destinatii. Mai mult, doua companii aeriene, ATA si Aloha, au renuntat complet la destinatia Maui.
"Alte destinatii mai putin exotice, ca Las Vegas sau Virginia Beach, nu stau nici ele prea bine, inregistrand de asemenea o scadere a numarului de turisti", a adaugat Arabia.
New York ramane in continuare principala destinatie pentru tur