- Peste 35.000 de clujeni au participat la Campionatul International de Gatit in aer liber.
A doua editie a "campionatului International de gatit in aer liber" a adunat la Cluj-Napoca zeci de mii de curiosi. Conceptul, unic in lume, i-a provocat peste 170 de concurenti, amatori si profesionisti. Acestia au fost organizati in echipe de cate trei persoane si au gatit impreuna peste 350 de feluri de mancare. Participantii la aceasta editie au avut de ales la inscriere doua categorii de participare: clasa preparatelor culinare reci sau sectiunea gatit in aer liber. Mai exact, concurentii au pregatit in fata juriului aperitive, dulciuri, meniuri alternative si altele. Concurentii au folosit gratare, ceaune, plite sau orice au crezut ei de cuviinta.
Juriul a fost format din nume mari ale artei culinare internationale si romanesti: Robert Rainford, (vedeta emisiunii tv "Licence to Grill), Dumitru Burtea (Presedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism), Cornelia Ghisoi (Maestru in Arta Culinara, Lady Chef a Romaniei), Vlad Florica (Maestru in Arta Culinara, vedeta tv a emisiunii"Dimineata cu Razvan si Dani"), Jacob Hausmann (Maestru in arta culinara, vedeta a emisiunii "Hai sa bucatarim") Dan Chisu (realizatorul emisiunii "Mananc, deci exist") Sergiu Nedelea (sommelier). Concurentii din acest an s-au luptat pentru medalii, cupe echipamente si vestimentatie profesioniste de gatit. si cum mancarea buna se asezoneaza si cu un vin de calitate, concurentii au mai avut o mare provocare. Ei au ales pentru preparatul pregatitit bautura care au considerat ca se potriveste cel mai bine. "Suntem in cautarea unei identitati pierdute. Cultura vinului exista la noi. Vinul a revenit acasa cum s-a dorit, fie sub denumirea de enologie sau gastronomie", a spus Sergiu Nedelea, unul din cei mai recunoscuti sommelieri. - Peste 35.000 de clujeni au part