Un al doilea bebeluş a murit în China, după ce a fost hrănit cu lapte contaminat, iar bilanţul sugarilor bolnavi creşte în continuare, ajungînd la 600, a anunţat AFP.
Un al doilea bebeluş a murit în China, după ce a fost hrănit cu lapte contaminat, iar bilanţul sugarilor bolnavi creşte în continuare, ajungînd la 600, a anunţat AFP.
SABOTAJ. Cea mai grav afectată provincie este Gansu, din nord-vestul ţării, unde cazurile de îmbolnăvire au crescut de patru de la izbucnirea scandalului. Cotidianul local din Gansu, a anunţat luni că numărul victimelor a crescut de vineri de la 59 la 223. Printre acestea se numără şi cei doi morţi. Primul deces al unui sugar din cauza laptelui contaminat s-a înregistrat joi. Potrivit ultimului bilanţ naţional, datînd de vineri, 432 de bebeluşi au dezvoltat probleme renale după ce au fost hrăniţi cu lapte praf pentru bebeluşi produs de grupul Sanlu, unul dintre cei mai mari producători de lapte praf din China, deţinut parţial de o societate din Noua Zeelandă, Fonterra Cooperative Group. Cele 164 de cazuri noi din Gansu ar aduce, în concluzie, numărul victimelor din ţară la 596. China Daily, cotidian oficial chinez în limba engleză, făcea referire luni la 580 de copii victime ale laptelui contaminat cu o toxină numită melamină. Fermierii sau intermediarii care furnizau lapte pentru Sanlu s-ar putea să-l fi diluat cu apă şi apoi, pentru ca nivelul de proteină să apară mai mare decît era de fapt, să fi adăugat melamină, o substanţă folosită la fabricarea materialului plastic, a îngrăşămintelor şi a produselor de curăţat. Ministrul Administraţiei, însărcinat cu controlul calităţii, Li Changjiang, citat de cotidian, a afirmat că este mai probabul ca adăugarea substanţei toxicesă fi avut loc în centrele de colectare a laptelui decît la ferme. "Este puţin probabil ca fermierii să amestece laptele cu produsul industrial", a