Managerii romani ajung la 35 de ani sa nu aiba experienta din cauza mutarilor prea dese dintr-o companie in alta, spune CEO-ul Adecco pentru Europa de Est, Rusia si Balcani, cea mai mare companie de resurse umane din lume.
Mobilitatea prea mare a angajatilor, care se muta foarte des dintr-un loc in altul pentru un salariu mai mare, duce la mari carente de experienta.
Angajatii romani ar trebui sa fie mai putin agresivi in ceea ce priveste mutarile dese care au ca scop cresterea salariilor, obtinand in acest fel mai mult pentru a-si dezvolta abilitatile profesionale.
"Vedem multi oameni tineri care cauta in permanenta salarii mai mari si acest lucru poate atrage dupa sine riscuri mari. De ce? Pentru ca multe dintre companiile multinationale sunt pregatite sa plateasca mai mult pentru persoanele talentate. Cu toate acestea, cand aceste persoane ajung la un anume nivel trebuie sa aiba experienta pentru a justifica un pachet salarial mare", a declarat intr-un interviu acordat ZF Federico Vione, CEO pentru Europa de Est si Balcani al Adecco, cea mai mare companie de recrutare din lume, cu afaceri de 21 mld. euro anul trecut.
In opinia lui Vione, angajatii romani ar trebui sa fie mai putin agresivi in ceea ce priveste mutarile dese ce au ca scop cresterea salariilor, obtinand, in acest fel, mai mult timp pentru a-si dezvolta abilitatile profesionale
Mobilitatea reprezinta o problema si pentru companii, care ajung sa nu mai poata justifica in fata actionarilor costurile cu anumiti angajati care nu aduc niciun fel de valoare adaugata afacerilor.
"Daca de la 24 de ani stai un an intr-o companie, un an in alta, ajungi la 30 de ani sa ai un pachet salarial foarte bun, dar putina experienta. Acest lucru in conditiile in care toata lumea se asteapta ca la 30 - 35 ani sa ai suficient de multa experienta. Un an intr-o companie nu este sufic