Cluj-Napoca, România, 12 septembrie 2008. În plus, Campionatul internaţional de gătit în aer liber. Dacă mai pomenim şi de Robert Rainford, cunoscuta vedetă de televiziune, cred că v-am suscitat suficient interesul.
O mare de oameni în parcarea din centrul comercial Polus, din Cluj-Napoca, cu scopuri cît se poate de precise: să deguste sau să înfulece, să concurezesau să… jurizeze cel mai important eveniment gastronomic din România. Aici e-aici! Juriul a fost compus, ca şi la ediţiile precedente, numai din nume sonore în arta culinară românească, dar şi internaţională: Dumitru Burtea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, Cornelia Ghişoi, maestru culinar, Lady Chef a României, Jacob Hausmann, maestru în artă culinară, vedetă tv a emisiunii “Hai să bucătărim!”, DanChişu, realizatorul emisiunii tv, “Mănînc, Deci exist”, Antonio Passarelli, autor de cărţi culinare şi cunoscut publicului român drept “chef”-ul care face echipă bună cu Dănuţ SRL şi Sergiu Nedelea, somelier şi manager al restaurantului Casa Iancului.
Adică la crème de la crème”. Preşedintele juriului, Robert Rainfort, a împărţit autografe şi s-a arătat bucuros că este din nou în România. “De fiecare dată cînd vin aici observ lucuri noi, îmbunătăţite semnificativ. A crescut nivelul. Oamenii trebuie să înţeleagăcă trebuie să învăţăm să facem diferenţa între a lua masa şia mînca. Cînd eşti grăbit mănînci, nu se întîmplă nimic, cînd iei masa lucurile se schimbă. Pentru asta este nevoie de mult mai mult”, a spus canadianul de origine jamaicană.
Categorii
Concursul aflat la ediţia a IV-a fost împărţit în două categorii: Competiţia de Preparate culinare reci şi Competiţia de Gătit în aer liber. Încă din prima zi părerile s-au dovedit a fi unanime şi pozitive. Cabana Vînătorilor, marea cîştigătoare a ediţiei precedente, a impresionat prin specia