Oficialii grupului au declarat ieri ca Imofinance a obtinut in primele opt luni din anul in curs un profit brut de 5,2 milioane de lei (circa 1,5 mil. euro), ceea ce reprezinta o crestere cu peste 10 la suta fata de aceeasi perioada a anului precedent. De asemenea, veniturile au totalizat 22,4 milioane de lei (6,5 mil. euro), fiind cu 38% mai mari decat cele inregistrate anul trecut.
Presedintele grupului, Iosif Pop, a declarat ca transformarea firmei de creditare ipotecara Imocredit IFN in banca ipotecara si listarea la bursa a grupului reprezinta tinte pentru 2012.
"Inca nu sunt toate conditiile indeplinite, mai ales pe partea legislativa. Desi inca nu este momentul pentru listarea la bursa si infiintarea bancii ipotecare, acestea raman tintele grupului Imofinance pana in 2012", a spus Iosif Pop, fostul presedinte al Bancii Transilvania.
El a adaugat ca Imofinance nu a recurs pana acum la finantarea de pe piata de capital deoarece creditele bancare au fost avantajoase si au corespuns nevoilor de dezvoltare ale companiei.
"Decizia listarii va fi luata numai in concordanta cu conditiile pietei, la fel si o posibila transformare din institutie financiara nebancara, in banca", a afirmat Pop. El a adaugat ca, pentru moment, modificarile legislative privind institutiile financiare nebancare prezinta avantaje pentru Imo de a ramane la statutul actual.
"Acest moment nu este adecvat planurilor noastre. Ceea ce ar trebui in Romania in acest moment ar fi o lege a holdingului, care sa permita companiilor structurate in acest fel sa functioneze ca atare. In acest moment, costurile pe care le avem ca grup de firme cu o data si jumatate mai mari decat ar putea fi, daca am functiona ca holding", a mai afirmat Pop. El a dat exemplul companiei Rompetrol, care prefera sa functioneze ca holding cu sediul Olanda, din motive de costuri operationale.
Gr