Câştigul salarial mediu brut lunar înregistrat la nivelul economiei naţionale în întreprinderile cu cel puţin 10 salariaţi, în luna octombrie 2006, a fost de 1.225 lei/persoană, cel realizat de femei reprezentând 92,7% din cel al bărbaţilor. Câştigul salarial mediu net lunar a fost de 909 lei/persoană, proporţia dintre câştigul femeilor faţă de al bărbaţilor situându-se la 93%. Dacă pe ansamblul economiei naţionale, câştigul salarial mediu net al bărbaţilor e
Câştigul salarial mediu brut lunar înregistrat la nivelul economiei naţionale în întreprinderile cu cel puţin 10 salariaţi, în luna octombrie 2006, a fost de 1.225 lei/persoană, cel realizat de femei reprezentând 92,7% din cel al bărbaţilor. Câştigul salarial mediu net lunar a fost de 909 lei/persoană, proporţia dintre câştigul femeilor faţă de al bărbaţilor situându-se la 93%.
Dacă pe ansamblul economiei naţionale, câştigul salarial mediu net al bărbaţilor este mai mare cu 66 lei faţă de cel al femeilor, diferenţa în expresie absolută se accentuează pe măsură ce se avansează pe scala nivelului de pregătire către limita superioară.
Femeile cu studii superioare de scurtă durată câştigă mai puţin decât bărbaţii din aceeaşi categorie cu 184 lei/lună, în cazul absolventelor cu studii superioare de lungă durată, cu 213 lei/lună şi în cazul celor cu studii post universitare - doctorat cu 341 lei/lună.
Bărbaţii au câştigat mai mult decât femeile în majoritatea activităţilor economice, cele mai mari depăşiri ale câştigului salarial mediu brut lunar înregistrându-se astfel: 33,7% în industria prelucrătoare, 19,8% în comerţ, 15,3% în hoteluri şi restaurante, 14,3% în sănătate şi asistenţă socială. În schimb, femeilor le-au revenit câştiguri medii brute lunare superioare bărbaţilor în activităţile de tranzacţii imobiliare, închirieri şi servicii prestate întreprinderilor (21,5%), pescuit şi pisci