Un gastronom elvetian a starnit controverse dupa ce a anuntat ca in restaurantul lui se vor putea comanda meniuri gatite cu lapte de mama. In restaurantul respectiv, aflat in statiunea Winterthur, se vor servi supe si sosuri ce contin cel putin 75% lapte uman.
"Cei mai multi dintre noi am fost alaptati, asa ca de ce nu am include acest fel de lapte in alimentatia noastra?", se intreaba Hans Locher, care a devenit cel mai controversat patron de restaurant din Elvetia.
Locher a postat anunturi, in cautarea unor donatoare de lapte, arata The Telegraph. "Am incercat laptele de mama pentru prima oara atunci cand s-a nascut fetita mea. Poti sa gatesti cu el niste feluri de mancare chiar delicioase. Trebuie insa amestecat mereu cu putina frisca batuta, ca sa i se pastreze consistenta", a spus acesta.
Reprezentantii Autoritatii pentru Siguranta Alimentelor au fost initial debusolati de faptul ca legislatia locala nu include nicio referire la folosirea laptelui uman. Nu le-a fost prea clar daca Locher poate fi amendat sau nu pentru specialitatile pe care le gateste.
"In legislatie, oamenii ca si producatori de lapte nu sunt specificati in niciun fel. Nu se afla pe lista speciilor aprobate, precum vacile sau oile, dar nici pe cea a speciilor interzise, precum maimutele", a spus Rolf Etter, reprezentant al Autoritatii. Un gastronom elvetian a starnit controverse dupa ce a anuntat ca in restaurantul lui se vor putea comanda meniuri gatite cu lapte de mama. In restaurantul respectiv, aflat in statiunea Winterthur, se vor servi supe si sosuri ce contin cel putin 75% lapte uman.
"Cei mai multi dintre noi am fost alaptati, asa ca de ce nu am include acest fel de lapte in alimentatia noastra?", se intreaba Hans Locher, care a devenit cel mai controversat patron de restaurant din Elvetia.
Locher a postat anunturi, in