Numele lui este sinonim cu talentul şi priceperea în a modela ciocolata şi zahărul. Este creatorul Cupei ChocoArt-Silvian – decernată pentru prima dată la Campionatul de Gătit în Aer Liber (etapa Mamaia) – şi, mai nou, al primului atelier de ciocolată din Europa de Sud-Est.
Numele lui este sinonim cu talentul şi priceperea în a modela ciocolata şi zahărul. Este creatorul Cupei ChocoArt-Silvian – decernată pentru prima dată la Campionatul de Gătit în Aer Liber (etapa Mamaia) – şi, mai nou, al primului atelier de ciocolată din Europa de Sud-Est. Ne-am încumetat să-l abordăm, într-o seară caldă de vară, la o discuţie pe teme… dulci. Modest, ne-a spus că prima cofetărie a deschis-o la Constanţa, iar ingredientele succesului au fost “un credit, un spaţiu mic închiriat într-un cartier de case, un cofetar, 10 reţete, un sprijin activ al familiei şi o dăruire fantastică. Reţeta succesului este simplă: înainte de orice este grija pentru client. Dorim să-i satisfacem acestuia papilele gustative, dar să-i stimulăm şi gustul estetic”.
Lumea lui Silvian Miron este compusă din gusturi, arome şi culori. “Pun în preparatele mele experienţa dobîndită. Am avut şansa să particip la concursuri internaţionale de unde m-am întors cu medalii de aur pentru creaţiile mele în ciocolată”, ne mai spune reputatul chef. Riscăm o întrebare: Este bucătăria, în general, pe mîini bune? “Arta culinară este pe mîinile tuturor. În general, românul este inventiv şi creativ, de la cei pregătiţi special pentru asta pînă la gospodinele care fac combinaţii ale diferitelor gusturi pentru propria familie. Atît bucătăria, cît şi cofetăria din România sînt în mîinile noastre, ale românilor, fiecare dintre noi contribuind la perpetuarea savorii. Atît bucătăria, cît şi cofetăria românească sînt de viitor pentru că sîntem un popor gurmand, deschis la schimbări.”
“Atelie