La Laussane-Ouchy, în Elveţia, a avut loc la 6 septembrie un concurs gastronomic organizat în onoarea regelui Thailandei, Bhumibol Adulyadej, care a studiat timp de 17 ani în această localitate. Bucătari profesionişti au demonstrat bogăţia bucătăriei thailandeze, întrecîndu-se în prepararea specialităţilor culinare din cele patru regiuni ale Thailandei. Nu au lipsit renumitele sculpturi în fructe şi legume.
La Laussane-Ouchy, în Elveţia, a avut loc la 6 septembrie un concurs gastronomic organizat în onoarea regelui Thailandei, Bhumibol Adulyadej, care a studiat timp de 17 ani în această localitate. Bucătari profesionişti au demonstrat bogăţia bucătăriei thailandeze, întrecîndu-se în prepararea specialităţilor culinare din cele patru regiuni ale Thailandei. Nu au lipsit renumitele sculpturi în fructe şi legume.
“Fasolea magică”La 27 septembrie, în localitatea Saissons din Franţa va avea loc cea de-a IV-a ediţie a concursului culinar intitulat “Saissons şi fasolea magică”. Evenimentul are mai multe secţiuni, în funcţie de vîrstă şi pregătire profesională. Astfel, pot participa bucătari profesionişti, amatori, liceeni şi studenţi, dar şi copii cu vîrste cuprinse între 9 şi 14 ani. Ei vor prepara diverse mîncăruri care au ca ingredient principal fasolea.
Pro turismul rural!În perioada 13-14 septembrie, în satul Albac a avut loc unicul tîrg de turism rural din Transilvania. Manifestarea s-a adresat agenţiilor de turism, firmelor prestatoare de servicii turistice, pensiunilor şi presei de specialitate. Participanţii au vizitat standurile meşterilor populari şi pensiunile din zonă şi au participat la concursuri de pescuit pe Valea Arieşului. În cadrul tîrgului a avut loc şi un concurs gastronomic la care au participat pensiunile expozante. Cel mai mult au avut de cîştigat vizitatorii, aceştia avînd ocazia să deguste preparatele ex