Hamburgeri, chips-uri, covrigei, snacks-uri sau seminţe sunt produse pe care elevii doljeni le consumă zilnic la şcoală sau în timpul liber. Ministerul Educaţiei interzice comercializarea acestor produse în unităţile de învăţământ, însă, la doi paşi de poarta şcolii, din vitrina chioşcului zâmbesc toate E-urile posibile.Şcolile doljene sunt înconjurate de chioşcuri pline cu toate alimentele pe care Ministerul Educaţiei le-a interzis în interiorul unităţilor de învăţământ. Deci, legea pentru o alimentaţie sănătoasă, care a intrat în vigoare pe 2 iulie, şi lista de produse interzise, făcută publică de mai-marii din minister, şi-au dovedit inutilitatea. Adică nu vinzi în şcoală că aşa spune legea, dar lângă gardul unităţii de învăţământ afacerile patronilor de chioşcuri sunt înfloritoare. Cum se aude soneria care anunţă începerea pauzei, elevii fac coadă la ele ca să cumpere ceva de ronţăit. Din meniu nu lipsesc chips-urile, covrigeii, cornurile cu ciocolată, coca-cola sau uneori, pentru liceeni, câte o cafea şi o ţigară. Colorate şi frumos ambalate, produsele încărcate de E-uri fac deliciul elevilor mici şi mari, fiecare având motive întemeiate pentru care le consumă. Dacă pe prichindei îi încântă şi surprizele din pungile lucioase, adolescentele îşi mai îneacă suferinţele din dragoste în câte o pungă de chips-uri sau un baton de ciocolată.
„Astea sunt pe piaţă şi de-astea mâncăm“ Ministerul Sănătăţii interzice însă distribuirea şi comercializarea produselor alimentare care au conţinut de calorii mai mare de 300 Kcal/unitatea de vânzare, alimente care au conţinut de zahăr de peste 15 g/100 g produs, cu conţinut de grăsimi de peste 20 g/100 g produs, din care grăsimi saturate peste 5 g/100 g produs şi acizi graşi trans peste 1g/100 g produs şi cu conţinut de sare de peste 1,5 g/100g produs. Adică prăjiturile, bomboanele, acadelele, hamburgerii, pizza, produse