Răscumpărarea propriilor acţiuni sau achiziţiile directe au devenit tot mai frecvente la BVB Pentru a salva aparenţele şi ca să dea un impuls investitorilor, managerii companiilor de la
Răscumpărarea propriilor acţiuni sau achiziţiile directe au devenit tot mai frecvente la BVB
Pentru a salva aparenţele şi ca să dea un impuls investitorilor, managerii companiilor de la BVB şi-au intensificat achiziţiile de acţiuni la emitenţii pe care îi reprezintă.
În luna septembrie, preşedinţii şi acţionarii unor companii precum Impact (IMP), Flamingo International (FLA) sau Banca Comercială Carpatica (BCC) au intrat, în calitate de cumpărători, la tranzacţionare.
Carabulea, de şapte ori în piaţă pentru BCC
De la începutul lunii septembrie, Dan Ioan Popp şi Carmen Săndulescu, ambii acţionari în cadrul developerului imobiliar Impact SA, au răscumpărat aproximativ 0,2% din acţiunile emitentului.
Preşedintele Impact a achiziţionat, pe 11 septembrie, 1,5 milioane de titluri IMP la preţul de 0,1036 lei/acţiune, iar Carmen Săndulescu a cumpărat, în două şedinţe, 3 milioane de acţiuni IMP, în valoare totală de 313.350 de lei. Totuşi, cursul titlurilor IMP s-a depreciat, până la jumătatea acestei luni, cu 31%, de la 0,1450 lei/acţiune la 0,1000 lei/acţiune.
Cel mai frecvent la cumpărare în septembrie a fost, însă, principalul acţionar al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), Ilie Carabulea. În primele două săptămâni, Carabulea a intrat de şapte ori la cumpărare, iar valoarea pachetelor achiziţionate a cumulat 325.645 lei.
Practic, din piaţă au fost cumpărate 1,59 milioane de acţiuni, reprezentând 0,08% din capitalizarea emitentului. La începutul lunii septembrie, Carabulea deţinea 35,9% din Banca Carpatica. În acest interval, în condiţiile unei pieţe nefavorabile, titlurile BCC au reuşit performanţa unei aprecieri de 3%, de la 0,1800 lei