Dieta cu aceste fructe durează între trei zile şi şase săptămâni şi este recomandată persoanelor cu afecţiuni renale şi hepatice Strugurii ameliorează activitatea hormonală şi
Dieta cu aceste fructe durează între trei zile şi şase săptămâni şi este recomandată persoanelor cu afecţiuni renale şi hepatice
Strugurii ameliorează activitatea hormonală şi încetinesc procesul de îmbătrânire. Sucul lor este benefic mai ales pentru motorul vieţii - inima.
Strugurii conţin minerale care întăresc organismul: calciu, fosfor, potasiu, fier, sodiu, cât şi vitaminele C, E şi complexul vitaminic B. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu apreciază că resveratrolul, un antioxidant care se găseşte mai ales în strugurii roşii, îmbunătăţeşte activitatea hormonală, combate hipoplazia mamară (insuficienta dezvoltare a sânilor), infertilitatea, încetineşte considerabil procesul de îmbătrânire, cancerul de sân şi tumorile maligne, în general.
Dietă combinată cu alimente uşoare
Dieta cu struguri este recomandată în funcţie de gravitatea bolii. Cura de mare intensitate începe cu o perioadă "de încălzire", care durează trei zile din cinci.
În prima zi se consumă o jumătate de kilogram de struguri, un kilogram în ziua următoare şi un kilogram şi jumătate în cea de-a treia zi. După prima zi a curei se introduc, gradat, alimente uşoare precum supe calde sau cartofi fierţi, pentru ca apoi alimentaţia să revină la normal.
Cura de intensitate medie trebuie urmată câte două zile pe săptămână, în timpul cărora se consumă între un kilogram şi jumătate şi trei kilograme de fructe. În timpul curei blânde se mănâncă în fiecare zi 500 g de struguri, iar restul alimentelor sunt uşoare, fără grăsimi sau condimente. Dieta de acest fel poate dura între trei şi şase săptămâni.
Mustul curăţă vezica biliară
Sucul de struguri- mustul- obţinut din struguri proaspeţ