Aparatul este capabil de performanţe "la limita posibilului" Un grup de cercetători de la Universitatea Stanford din California au creat un elicopter inteligent şi autonom care a efectuat cu Aparatul este capabil de performanţe "la limita posibilului"
Un grup de cercetători de la Universitatea Stanford din California au creat un elicopter inteligent şi autonom care a efectuat cu succes primul zbor.
Lung de doar un metru şi douăzeci de centimetri, elicopterul testat de echipa de cercetători de la Universitatea Stanford, care l-au proiectat, îndreptăţeşte cele mai mari speranţe legate de siguranţa zborurilor în misiuni dificile.
Cu setul de performanţe pe care acest aparat de zbor, bazat pe inteligenţă artificială, le oferă, piloţii nu vor mai fi expuşi riscului de a-şi pierde viaţa, mai ales în acţiuni de cercetare a unor suprafeţe incendiate sau în operaţii militare dificile. Pentru că elicopterul independent poate zbura singur şi poate executa automat ordine variate, făcând inutilă prezenţa omului la bordul său.
O bijuterie tehnică
Mic şi agil, elicopterul inteligent şi autonom este extrem de uşor manevrabil, el putând executa salturi, rotiri, piruete, întoarceri, zbor cu spatele. Dotat cu un sistem de inteligenţă artificială dezvoltat pe computer, elicopterul este capabil să se autoinstruiască, dezvoltându-şi abilităţile.
El poate învăţa manevre noi şi combinaţii de manevre, urmărind exemplul unui elicopter manevrat de un pilot, pentru ca apoi, în diferite aplicaţii pe teren, să le folosească pe cele mai adecvate, în funcţie de necesităţi.În plus, elicopterul poate comunica în timpul misiunilor cu o bază de control de la sol, utilizând instrucţiunile primite.
"Acest elicopter este capabil de performanţe la limita posibilului", a declarat Adam Coates, un student doctorand care a lucrat la proiectul elicopterulu