Maşinile trimise să-i transporte pe elevi par făcute doar pentru impresionarea alegătorilor. Sursa: EVZ
Programul microbuzelor şcolare funcţionează bine pe hârtie şi în discursuri electorale şi prost în multe locuri din ţară. Maşinile care trebuie să-i ducă pe elevi la şcoală sunt folosite după bunul plac al primarilor, stau pe butuci sau, pur şi simplu, sunt cerute înapoi de inspectoratele şcolare, pentru că nu au fost repartizate unde a trebuit. Anul trecut, 840 de microbuze au fost repartizate pentru transportul elevilor.
Anul acesta, ministrul educaţiei a promis 1.000 de microbuze şi a participat personal, la începutul lunii, la livrarea primelor maşini, la Suceava (31 de microbuze) şi în judeţul Iaşi (34), unde va candida la alegerile parlamentare.
Ieri, ministrul a trecut cu emoţii de moţiunea simplă a PDL „Neşansa învăţământului românesc. Guvernul PNL şi Cristian Adomniţei au adus educaţia în pragul colapsului“, respinsă de Camera Deputaţ ilor, cu 77 de voturi „pentru“, 62 „împotrivă“ şi 53 de abţineri.
> Constanţa: Ce se dă nu se mai cere. Repartizarea recentă a 18 microbuze de transport şcolar a iscat revoltă în trei primării din judeţul Constanţa, Mihail Kogălniceanu, Albeşti şi Hârşova, cărora li se cer maşinile înapoi. „Le-am preluat şi le-am repartizat pe baza solicitărilor din judeţ, apoi a apărut ordinul ministrului“, explică inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Marian Sârbu. Acum, ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, a cerut ca maşinile să fie repartizate conform listei aprobate de el.
Cei trei primari nici nu vor să audă. „Nu-l dau nici mort, mai bine îl fac bucăţi. Ce fac cu elevii din cele cinci sate, îi duc cu tractorul?“, spune Gheorghe Moldovan (PDL), primarul din Albeşti. „Mi-au spus în adresă că vor da microbuzul la Topalu, dar acolo există maşină