Ai noştri - la fel de conservatori ca ungurii şi italienii
Interesaţi mai mult de tehnică şi mai puţin de îngrijirea personală
Vieţile bărbaţilor tineri fac obiectul celui mai amplu studiu de profil realizat vreodată, publicat de Discovery Networks EMEA. Peste 12.000 de bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 25 şi 39 de ani (dintre care peste 1.083 de români), 15 ţări şi experţi în comportamentul bărbatului au fost implicaţi în studiu.
Conform rezultatelor studiului, bărbaţii tineri întârzie să se maturizeze, trec adesea mult peste 30 de ani înainte de cumpăra o casă sau de a deveni părinţi. Amână, de regulă, decizia de a avea un copil până în momentul în care sunt pregătiţi financiar şi emoţional.
Majoritatea bărbaţilor tineri din România nu cred în egalitate atunci când vine vorba de creşterea unui copil: numai 44% dintre ei spun că un bărbat ar putea creşte un copil la fel de bine ca o femeie, fiind la egalitate cu cele mai conservatoare naţionalităţi: ungurii şi italienii.
În schimb, bărbaţii tineri din România se află în topul 3 al tuturor ţărilor în ceea ce priveşte importanţa egalităţii într-o relaţie. Aproape 82% dintre respondenţi au declarat „pentru mine egalitatea într-o relaţie este importantă”.
În ceea ce priveşte munca, bărbaţii se străduiesc să obţină prin slujbele lor două lucruri: asigurarea decentă a traiului familiei şi satisfacţia profesională. Lupta pentru aceste beneficii este crâncenă mai ales în ţări ca România sau Polonia, unde - conform studiului - bărbatul care nu asigură venituri corespunzătoare familiei este privit ca un ratat.
Cu excepţia Italiei, peste jumătate dintre bărbaţii tineri din Europa recunosc că nu se îngrijesc de sănătate atât cât ar trebui.Totuşi, deşi îi îngrijorează propria stare fizică, nu sunt dispuşi să bea mai puţin. Mulţi bărbaţi consideră că îngrijirea sănătăţii este o t