In urma cu citeva zile, la Cluj, s-a desfasurat cea de-a treia editie a Campionatului international de gatit in aer liber, din 2008. Primele editii s-au desfasurat in primavara la Azuga si in vara la Mamaia. La fiecare editie participantii au primit punctaje pentru preparatele realizate, iar acum, la final, s-a facut un clasament general. Scoala de gastronomie Bella Italia a ocupat un onorant loc II, in conditiile in care au participat zeci de echipe de maestri bucatari din intreaga tara. Scoala de gastronomie Bella Italia a fost reprezentata la toate cele trei editii de echipa formata din maestrii bucatari Tudorel Gheorghita si Cerasela Lungu.
La aceasta ultima editie echipa de la Bella Italia a participat si la pregatirea echipei de maestri bucatari care va reprezenta Romania la Salonul Gustului de la Torino, pe 25 octombrie. "Am lucrat impreuna cu ei pentru ca atunci cind participa la concursuri internationale de anvergura se mai realizeaza preparatele respective de doua sau trei ori inainte. Impreuna cu colegii din Cluj am lucrat la restaurantul “Amurg”. Alaturi de noi a mai fost o echipa din zona Moldovei", a explicat maestrul bucatar Tudorel Gheorghita.
In cea de-a doua zi a competitiei, la Concursul de gatit in aer liber, cele 45 de echipe au participat la sectiunile: preparate la ceaun, preparate la gratar, preparate pe plita si creatie. Echipa braileana a prezentat un bulz modovenesc foarte rafinat la sectiunea preparate la ceaun, pentru preparatele la gratar au realizat un rulou Pangasius cu bacon si sos de masline, iar la sectiunea preparate la plita au realizat saramura de crap dobrogeana. La final, pentru sectiunea creatie au prezentat frigarui de purcel cu ananas si sos de portocale cu ciuperci umplute. Ei au reusit sa obtina locul II la sectiunile ceaun, gratar si creatie, iar la plita au obtinut locul III.
Presedintele