A facut ce a facut Guvernul si a anuntat majorarea pensiilor inca de la 1 octombrie. Mai mult, va majora si salariile profesorilor cu 9%, dupa ce a aprobat deja cresterea salariului minim tot de la 1 octombrie. Desi, initial, declara sus si tare ca nu va face pomeni electorale, ca in acest sfirsit de an va evita sa suprasolicite bugetul cu astfel de cadouri, chiar daca vor fi alegeri parlamentare, Guvernul Tariceanu nu s-a putut abtine. In ciuda faptului ca spunea sus si tare ca nu sint bani pentru majorarea pensiilor mai devreme de 1 ianuarie, apoi nu mai devreme de 1 noiembrie, uite ca pina la urma s-au gasit bani pentru aceste cresteri inca de luna viitoare. Asta in timp ce si-a prezentat, cu surle si trimbite, bilantul celor patru ani de guvernare. Promisiuni realizate in proportie de 95%, crestere economica record, buget gras - ce mai, Romania e campioana Europei. Daca n-ar fi fost inundatiile, am fi fost cei mai tari din lume. Daca asculti raportul prim-ministrului, zici ca Romania e tara in care toate merg perfect si din care, zau, ca nu-ti mai vine sa pleci vreodata.
Si, cu toate astea, banii pentru cresterea pensiilor de la 1 octombrie nu sint din bugetul asigurarilor sociale, ci de la bugetul de stat. Cam 1,4 miliarde de lei, transferati de la un buget la altul, in favoarea pensiilor si in detrimentul unui alt sector, evident. Care ar putea fi oricare: de la sanatate, la infrastructura. De altfel, guvernantii au si recunoscut, ieri, ca majorarea pensiilor a fost mai mult o decizie politica, luata sub presiunea PSD-ului, care in schimb a promis ca nu va mai toca Guvernul cu motiuni de cenzura.
De cealalta parte, PSD a tinut sa sublinieze ca majorarea pensiilor s-a facut la solicitarea sa si ca este exclusiv meritul sau, nu al Guvernului, ca pensionarii vor primi mai multi bani mai devreme. Sint convins ca PSD spera ca aceasta masura sa