Membrii comisiei juridice au revenit asupra uneia dintre modificarile aduse Ordonantei CNSAS, in sensul ca preotii sa poata fi verificati in continuare de Consiliu, dar doar la cererea cultului din care fac parte. Revenirea s-a produs in conditiile in care, in sedinta de saptamana trecuta, senatorii-juristi decisesera sa-i elimine pe ierarhii si pe sefii cultelor religioase recunoscute de lege din categoriile de persoane ce pot fi verificate de CNSAS. Reprezentantii CNSAS, prezenti la sedinta, au aratat insa ca au fost verificati deja 80% din sefii de culte religioase.
Comisia juridica a mai decis ca actiunea de constatare a calitatii de colaborator al fostei Securitati sa fie trimisa de CNSAS Sectiei de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti, si nu sectiei similare a Tribunalului Bucuresti. Tot saptamana trecuta, senatorii-juristi au stabilit, la propunerea pesedistilor Ioan Chelaru si Vasile Danut Ungureanu, ca prin notiunea de "colaborator al Securitatii" sa se inteleaga persoana care a furnizat cu intentie informatii Securitatii, coroborat cu alte probe. Au fost excluse, totodata, din categoria colaboratorilor persoanele care, avand competente decizionale, juridice sau politice, au luat decizii la nivel central sau local cu privire la activitatile Securitatii ori cu privire la activitatea altor structuri de represiune ale regimului totalitar comunist.
Membrii comisiei juridice au revenit asupra uneia dintre modificarile aduse Ordonantei CNSAS, in sensul ca preotii sa poata fi verificati in continuare de Consiliu, dar doar la cererea cultului din care fac parte. Revenirea s-a produs in conditiile in care, in sedinta de saptamana trecuta, senatorii-juristi decisesera sa-i elimine pe ierarhii si pe sefii cultelor religioase recunoscute de lege din categoriile de persoane ce pot fi verificate de CNSAS. Reprezentantii CNSAS, prezenti