» Pe masura apropierii alegerilor, actualii parlamentari dovedesc ca sunt dispusi sa sacrifice doctrina si principii pentru a-si creste sansele la inca un mandat.
» Abia au trecut doua saptamani de la inceperea actualei sesiuni parlamentare, ca un numar-record de "alesi" in cautare de nou mandat s-au repezit sa-si dea demisia si sa migreze, electoral, catre alte partide decat cele pe listele carora au intrat in Parlament. Practic, nu trece o zi de plen fara sa se anunte macar o demisie sau doua.
Cea mai recenta schimbare s-a inregistrat in tabara PD-L: deputatul de Brasov Ioan Dumitru Puchianu a trecut la liberali, din partea carora va candida pentru un nou mandat. Interesant este faptul ca Puchianu era membru al PD din 1992 si ca PNL
i-a "dat" acelasi colegiu electoral pe care i l-a propus si PD-L: colegiul Rasnov-Zarnesti-Bran-Moeciu. Diferenta pare sa o faca structurile mai puternice pe care i le pot asigura liberalii, chiar daca Puchianu s-a numarat printre cei mai vehementi critici ai liderului PNL Brasov, Aristotel Cancescu. "si PNL si PSD au dorit un dialog cu mine, dar am considerat ca apropierea mea de liberalism ar trebui sa se materializeze prin aceasta adeziune", a aratat deputatul. Cat despre animozitatile de pana acum, Puchianu a explicat senin: "Tensiunile trebuie sa dispara la incheierea luptei politice. Menirea politicianului este sa reprezinte interesele cetatenilor care il aleg".
Probabil cea mai lunga serie lunga de "dezertari" s-a inregistrat in tabara PRM, de la inceputul actualei legislaturi grupurile peremiste pierzand nu mai putin de 25 de deputati si 5 senatori. O parte au fost dati afara, altii, speriati de procentele mici inregistrate in ultimele scrutinuri si de perspectiva de a nu mai prinde un loc in Parlament, au plecat de bunavoie. Cei mai multi s-au indreptat spre PC si PD-L, dar si PNL si