56 de microbuze şcolare din cele 70 primite de judeţul Suceava de la Ministerul Educaţiei circulă ilegal. Acestea nu au licenţă de transport, fapt care pune în pericol viaţa copiilor. Pentru a obţine licenţă de transport, şoferii trebuie să aibă atestate profesionale şi de asigurare pentru călător. „Nu este de joacă, pentru că beneficiarii acestor microbuze sunt copiii, elevii. Din punctul meu de vedere, este foarte important ca aceste transporturi să aibă toate componentele legale în regulă”, a declarat Iulian Angheluş, Şeful Autorităţii Rutiere Române. Din punct de vedere legal, consiliile locale sunt cele care trebuie să se ocupe de acest aspect, deoarece sunt proprietarii autovehiculelor.
Şeful ARR a spus că, dacă autorităţile locale nu rezolvă această problemă gravă cât mai repede, va trimite o adresă ministrului Educaţiei, prin care îi va solicita să retragă imediat microbuzele şcolare care circulă ilegal. Dacă în acest caz siguranţa elevilor este pusă în pericol cu girul primăriilor, există încă judeţe unde elevii nu au primit microbuzele şcolare. În Neamţ, de exemplu, recepţia microbuzelor şcolare se va face de-abia luni, adică la o săptămână după începerea anului şcolar. (E.L.)
56 de microbuze şcolare din cele 70 primite de judeţul Suceava de la Ministerul Educaţiei circulă ilegal. Acestea nu au licenţă de transport, fapt care pune în pericol viaţa copiilor. Pentru a obţine licenţă de transport, şoferii trebuie să aibă atestate profesionale şi de asigurare pentru călător. „Nu este de joacă, pentru că beneficiarii acestor microbuze sunt copiii, elevii. Din punctul meu de vedere, este foarte important ca aceste transporturi să aibă toate componentele legale în regulă”, a declarat Iulian Angheluş, Şeful Autorităţii Rutiere Române. Din punct de vedere legal, consiliile locale sunt cele care trebuie să se ocupe de acest aspect, deoarece sunt propri