La patru ani după ce guvernanţii au promis redimensionarea economică şi ecologică a Deltei Dunării, starea celei mai valoroase Rezervaţii a Biosferei din Europa este dezastruoasă. Braconajul sufocă Delta, pescuitul electric şi cel cu dinamită fiind un lucru comun în Rezervaţie. Peştele, din ce în ce mai puţin, nu mai este suficient nici pentru păsări, multe dintre ele monumente ale naturii, care în lipsa hranei se refugiază în partea ucraineană a Deltei.
La patru ani după ce guvernanţii au promis redimensionarea economică şi ecologică a Deltei Dunării, starea celei mai valoroase Rezervaţii a Biosferei din Europa este dezastruoasă. Braconajul sufocă Delta, pescuitul electric şi cel cu dinamită fiind un lucru comun în Rezervaţie. Peştele, din ce în ce mai puţin, nu mai este suficient nici pentru păsări, multe dintre ele monumente ale naturii, care în lipsa hranei se refugiază în partea ucraineană a Deltei. În Rezervaţie se vînează cu nesimţire, iar autorităţile, în ciuda recomandărilor europene, nu fac nimic pentru remedierea situaţiei. Nici o localitate din Deltă nu are groapă de gunoi şi staţie de epurare a apelor reziduale. Procesul de reconstrucţie ecologică, premiat de convenţiile internaţionale de mediu, a fost stopat, deoarece lupta pentru pămînturile Deltei este foarte mare. Responsabil de acest haos, guvernatorul liberal Paul Cononov (venit în funcţie în 2005 de la o firmă de salubritate din Tulcea, cu datorii la stat) a fost numit ieri consilier personal pe probleme de mediu al prim-ministrului Călin Popescu Tăriceanu, deşi are mai multe dosare penale. Ruşine, Tăriceanu! Halal prim-ministru, halal guvernare!
Delta Dunării, sub stăpînirea haosuluiAcum, cînd prin media se vorbeşte aproape la unison despre "măreţele realizări" ale guvernării 2004-2008, iar noi vedem la fiecare pas prăpastia dintre vorbe şi fapte, încercăm să preze