Seful Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, a inaintat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerile sale pentru 12 functii de procurori-sefi in teritoriu si la nivel central.
Procurorul militar anticoruptie Vasile Doana a fost propus pentru sefia Serviciului de urmariri penale in cauze de coruptie, din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari.
Doana s-a remarcat de-a lungul timpului drept unul dintre procurorii militari care a lucrat numai dosare grele: Revolutia, Mineriada, furtul de combustibil de la Petrobrazi, defrisarea unui munte intreg in judetul Neamt sau arestarea mai multor generali SRI si din armata pentru diverse infractiuni de coruptie, precum protejarea mafiei de combustibili. In 2006, lui Doana i s-a refuzat sefia Sectiei Parchetelor Militare, dupa ce a primit un aviz negativ din partea CSM, care a ajuns la concluzia ca procurorul "s-a abatut de la standardele de conduita" in procesul cu generalul SRI Ovidiu Soare si colonelul SRI Gheorghe Dumitrache.
CSM s-a autosesizat dupa ce a citit articole din presa. La vremea respectiva, anumite ziare publicau numai articole negative la adresa anchetelor lui Doana, din care reiesea ca cei urmariti sau acuzati sunt, de fapt, niste victime. Traian Basescu a dat atunci ascultare avizului CSM si nu l-a numit pe Doana in functia de sef al Parchetelor Militare.
Ceilalti procurori pe care Morar ii propune la conducerea altor servicii sau sectii ale DNA in teritoriu sau in Bucuresti sunt: Mariana Iordache, Violeta Sechely, Petru Narita, Anca Jurma, Marius Sulu, Adrian Marius Surdu, Ioan Moldovan, Vlad Speriusi, Marin Sandu, Tiberiu Sighertau si Danut Volintiru.
Seful Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, a inaintat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerile sale pentru 12 functii de procuro