Membrii Consiliului National de Integritate au decis, ieri, cu majoritate de voturi, sa trimita raportul presedintelui ANI pe cazul “Alice Draghici” la Comisia juridica a Senatului. Astfel, parlamentarii juristi sunt chemati sa se pronunte asupra scandalului izbucnit dupa ce reprezentanta Partidului Conservator in CNI, Alice Draghici, a fost acuzata de conducerea ANI ca a incercat sa stopeze dur ancheta referitoare la averea clientului ei, medicul Serban Bradisteanu.
Conotatie penala
Sedinta de ieri a reusit doar sa demonstreze ca in CNI exista doua tabere. Sustinatorii lui Alice Draghici considera ca ar fi potrivit sa fie sesizata Comisia juridica a Senatului in legatura cu astfel de incidente, dupa ce avocata a punctat: “Eu am expus pe larg situatia, n-am vrut sa ma lansez in acest joc public. L-am informat pe presedintele Consiliului in legatura cu cele intamplate”. Draghici a adaugat ca ar fi bine ca nota presedintelui ANI sa plece spre Senat. Procurorul Marian Capota, membru al CNI, a vrut sa stie care sunt totusi organele abilitate sa analizeze un astfel de incident si a punctat ca aceasta problema sa ajunga la Parchet. Un alt membru al CNI a aratat ca acest organism nu este organ de urmarire penala, el trebuind sa constate daca a fost sau nu un incident. Pe de alta parte, un alt membru al Consiliului, Zaharia Lefter, a solicitat ca presedintele ANI sa inainteze CNI, pe langa raport, si o cerere, iar Consiliul sa analizeze daca o trimite sau nu la Senat. Razvan Vrabie a avertizat asupra unui aspect hilar, si anume faptul ca membrii CNI nu au primit si o copie a raportului si nu stiau la momentul sedintei ce scrie in raportul presedintelui ANI.
Incredibil!
La finalul dezbaterilor s-a supus la vot trimiterea raportului catre Comisia juridica a Senatului. Au fost 11 voturi “pentru”, doua “impotriva”, iar alti doi membri s-au abtinut. Al