Aglomeraţie în pieţe, în weekend. Gospodinele au ieşit să facă aprovizionarea, însă preţurile mari le-au făcut să renunţe la o parte din legumele sau fructele de care aveau nevoie. Seceta din această toamnă i-a determinat pe comercianţi să vândă mai scump, în special ardeii, gogoşarii, gogonelele sau castraveţii. Piaţa Zahana din Slatina era, ieri-dimineaţă, un adevărat furnicar. Tarabele aprovizionate cu fructe proaspete erau mai mult privite decât asaltate de clienţi. Suprinşi de preţurile mari, unii au cumpărat doar o parte din produsele pe care îşi propuseseră să le ia, în timp ce alţii au renunţat la zacuscă sau murături. „Doar vinetele sunt mai ieftine. Gogoşarii sunt exagerat de scumpi. Ardeii şi gogonelele, la fel. Nu am luat decât pentru consumul zilnic. Mai aştept până săptămâna viitoare, poate mai scad preţurile“, a spus o doamnă.
Legumele, prea scumpe Gogoşarii s-au vândut cu patru lei kilogramul, ardeii graşi, cu trei lei, iar ardeii capia, cu 3,5 lei kilogramul. Vinetele costă 1,5 sau doi lei kilogramul, ceapa se vindea cu 1,5 lei, iar roşiile, chiar şi cu trei lei. Gospodinele au tras linie şi au concluzionat că e mai ieftin să cumpere zacusca de la supermarket. „Înainte cumpăram legume cu sacii ca să facem zacuscă. Acum nu ne mai permitem să facem nici câteva borcane“, a spus dezamăgită o pensionară. Şi murăturile sunt anul acesta mai scumpe. Kilogramul de gogonele costă 2,5 lei, iar cel de castraveţi, trei lei. Morcovii s-au vândut şi cu trei lei, conopida şi varza roşie, cu doi lei, sfecla roşie costa trei lei, iar varza albă, 1,5 lei kilogramul. Preţul exagerat al gogoşarului i-a uimit însă pe majoritatea cumpărătorilor. Oamenii se uitau şi mergeau mai departe, în speranţa că preţurile vor mai scădea. Fructele de sezon se găseau şi ele din belşug pe mesele din piaţă. Preţurile, mai mari, ce-i drept, faţă de anul trecut, au fost considerat