Prima zăpadă s-a aşternut cu două luni mai devreme în Caraş- Severin. Sursa: Georgeta Petrovici
Peste o sută de bănăţeni s-au echipat pentru a savura peisajul la sfârşitul săptămânii trecute, pe muntele Semenic. Ei s-au înghesuit în hotelurile şi pensiunile din staţiune. „Am plecat la Semenic cu prietenii, pentru că am auzit că a nins şi am vrut să ne distrăm. A fost superb, se vede. Au urcat mulţi timişoreni, chiar dacă drumul a fost cam greu“, spune Alex Olaru, un tânăr de 18 ani din Timişoara. Stratul de zăpadă strânsă în urma ninsorilor care au început de marţea trecută a ajuns chiar la o jumătate de metru înălţime. În mod obişnuit, în staţiunea situată la o altitudine de 1.410 metri zăpezile se aşază începând cu luna noiembrie. (Georgeta Petrovici)
Fulgi de nea în MunţiiRodnei şi în Călimani
A nins şi în zona muntoasă a judeţului Bistriţa-Năsăud. Potrivit şefului Serviciului Judeţean de Salvamont, Marcel Berbecaru, zăpada a căzut în weekend atât în Munţii Rodnei, cât şi pe platoul Călimanilor. „Pot să vă spun că este doar un strat subţire de zăpadă, iar asta numai la peste 1.200 de metri altitudine. Nu e nimic neobişnuit în această zăpadă“, ne-a declarat Berbecaru. Conform celor spuse de şeful salvamontiştilor, zăpada căzută în aceste zile se va topi în cel mai scurt timp. „Montaniarzii ştiu foarte bine că dacă ninge la jumătatea lui septembrie, luna octombrie va fi una frumoasă, cu soare şi posibilităţi de drumeţii“, a mai spus Marcel Berbecaru. (Alina Papp)
Prognoză „la cald“
În zilele următoare, ninsorile sunt posibile numai în masivele înalte, la altitudini de peste 1.800 de metri, însă vor fi slabe cantitativ. Potrivit ANM, vremea se va ameliora încetul cu încetul, iar norii vor mai acoperi doar zonele nordice şi nord-estice ale ţării. În restul teritoriului, cerul va fi parţial noros. Ploile vor