Rezerva Federala americana (Fed) a aprobat, duminica seara, ca Morgan Stanley si Goldman Sachs, ultimele doua mai mari companii de investitii din SUA sa devina banci de depuneri pentru a putea fi mai usor ajutate sa se salveze din criza financiara, scriu agentiile internationale de presa citand comunicatul FED.
Acestea intra astfel sub jurisdictia FED. Prin aceasta schimbare de structura cele doua institutii financiare isi vor pierde specificul de banci de investitii, vor putea sa se imprumute de la Banca Centrala in timp ce vor fi sub supravegherea stricta a acesteia, transmite CNN.
UPDATE: Morgan Stanley a inghetat negocierile privind o eventuala fuziune incepute saptamana trecuta cu Wachovia, cea de-a patra mare banca de retail din SUA, scrie Financial Times in editia de luni.
Actiunile Morgan Stanley au cazut 69% saptamana trecuta, iar cele ale Goldman au pierdut 16 procente, scrie Bloomberg.
Acest anunt face parte dintr-un plan mai amplu de salvare din grava criza financiara a institutiilor financiare americane.
Administraţia Bush a cerut Congresului, sambata, sa îi permita sa utilizeze 700 de miliarde dolari pentru a cumpara active riscante, in incercarea de a opri criza financiara, cea mai grava de la Marea Depresiune, scrie agentia Reuters. Rezerva Federala americana (Fed) a aprobat, duminica seara, ca Morgan Stanley si Goldman Sachs, ultimele doua mai mari companii de investitii din SUA sa devina banci de depuneri pentru a putea fi mai usor ajutate sa se salveze din criza financiara, scriu agentiile internationale de presa citand comunicatul FED.
Acestea intra astfel sub jurisdictia FED. Prin aceasta schimbare de structura cele doua institutii financiare isi vor pierde specificul de banci de investitii, vor putea sa se imprumute de la Banca Centrala in timp ce vor fi sub supravegherea stricta a