"Nu sunt un bun om de afaceri în domeniul imobiliar", spune Cătălin Mahu, proprietarul celui mai mare lanţ de restaurante cu specific românesc de pe piaţa locală, La Mama. Cu toate acestea,
"Nu sunt un bun om de afaceri în domeniul imobiliar", spune Cătălin Mahu, proprietarul celui mai mare lanţ de restaurante cu specific românesc de pe piaţa locală, La Mama. Cu toate acestea, domeniul nu îi este străin. Omul de afaceri deţine mai multe terenuri şi apartamente în blocuri vechi, precum şi Clujeana, o clădire din centrul istoric al Capitalei, evaluată la şapte milioane de euro.
Septembrie călduros. Într-un decor simplu, clasic, aproape auster, la Cafepedia din Romană, mă întâlnesc cu proprietarul cafenelei, Cătălin Mahu. Eu mă întorc de la o conferinţă, el, de la yahting din Grecia.
Două plante decorative mari, câteva tablouri cu autor necunoscut şi un candelabru auriu "foarte scump" îmi ţin companie în salonul pentru fumători în timp ce îl aştept pe Mahu. "Connaisseur-ul" targetat de lanţul de cafenele, care îşi dă întâlnire cu "o cafea de calitate", stă la una dintre mesele joase din lemn, de lângă mine.
Mahu, sau managerul care ştie că cele mai bune bucate le mănânci la mama, spune că l-a tentat real estate-ul, dar nu poate intra în "morişca achiziţionării, dărâmării şi reconstruirii". Strategia omului de afaceri în acest domeniu vizează achiziţionarea de proprietăţi cu scop investiţional.
Colecţie de apartamente şi de terenuri
Are în portofoliu clădirea Clujeana din centrul vechi al Bucureştiului, evaluată la şapte milioane de euro, o serie de apartamente vechi, mai multe terenuri, printre care unul în Pipera, a cărui valoare depăşeşte 1,5 milioane de euro.
"L-am cumpărat acum trei ani pentru a construi nişte depozite acolo. Urmează să îl vând la un moment dat, pentru că zona a devenit prea rezidenţială, iar pla