După o carieră de succes în lumea tenisului, la vârsta de 30 de ani, principele Dimitrie Sturdza şi-a făcut debutul în vânzĺri. În 1971, a pus bazele celei mai mari afaceri ale sale, Deesse of Switzerland, o companie specializată în comercializarea produselor cosmetice. A investit atunci, alături de actuala sa parteneră, circa 50.000 de franci elveţieni. Pe lângă brandul care l-a consacrat ca om de afaceri, un loc important în portofoliul principelui îl ocupă şi imobilele. Momentan, acesta deţine o serie de case şi terenuri în străinătate. O estimare a valorii de piaţă a celor mai semnificative proprietăţi din ţară gravitează în jurul a 50 de milioane de euro.
O zi mohorâtă de toamnă, în care frigul ţi se strecoară în oase cu fiecare picătură de ploaie. Prima oră a dimineţii de luni, navigând printre sute de oameni pe jumătate treji. Câteva zeci de minute mai târziu, prins într-un şir leneş de maşini, obiectivul de a ajunge în Otopeni înainte de nouă şi jumătate pare unul irealizabil. Printr-o minune, drumul se eliberează pe ultima sută de metri. Suficient pentru a ajunge la locul de întâlnire la o oră rezonabilă.
Principele Dimitrie Sturdza îşi face apariţia la volanul unui SUV. Ne conduce apoi, pe un drum mascat de pădure, spre casa în care locuieşte ori de câte ori vine în Bucureşti. Deşi situată în apropierea unui drum naţional extrem de circulat, proprietatea este abil ascunsă de privirile curioşilor. O vilă cochetă. Nimic însă din luxul ostentativ la care te-ai putea aştepta.
Conac renovat cu 1,5 milioane de euro
Şemineul din camera de primire este împânzit de fotografii. Imagini tipice pentru un vânător pasionat, ce-şi etalează cu mândrie trofeele. Printre acestea se regăseşte totuşi şi imaginea unui conac din Moldova. De o discreţie aristocratică atunci când vine vorba de bani, Sturdza nu vrea să îşi