Ziarele de astăzi din Peninsulă scriu despre efectele minime asupra Italiei ale falimentului băncii americane "Lehman Brothers", fondată cu 158 de ani în urmă şi falimentată de criza Ziarele de astăzi din Peninsulă scriu despre efectele minime asupra Italiei ale falimentului băncii americane "Lehman Brothers", fondată cu 158 de ani în urmă şi falimentată de criza împrumuturilor pentru imobiliare. Alte subiecte sunt: spaima locuitorilor Romei şi despre răceala care îi pândeşte pe italieni.
"Bankitalia stinge focul: de la Lehman, ricuri limitate", scrie " Il Sole 24 Ore ". Specialiştii din domeniul financiar spun că în Italia riscurile implicate de falimentul băncii "Lehman Brothers" sunt limitate. Premierul Silvio Berlusconi susţine opiniile specialiştilor, dar nu în termeni de specialitate: "Acest lucru (n.r. falimentul "Lehman") nu poate să se întâmple în Italia, deorece italienii nu sunt ca americanii, nu cheltuie mai mult decât venitul pe care îl au, iar domeniul imobiliar nu a trecut prin oscilaţiile celui din Statele Unite ale Americii, băncile italiene nu au dat împrumuturi de 100% pentru cumpărarea imobiliarelor şi deci sunt solide."
"Roma este oraşul cel mai înspăimântat din lume", citează " La Repubblica " opiniile specialiştilor de la Fondazione di Roma ale căror studii arată că "58% din populaţia Romei manifestă nivelul cel mai înalt de nelinişte existenţială", între locuitorii metropolelor examinate. Celelalte oraşe în care s-au studiat spaimele cetăţenilor sunt: New York, Bombay, Londra, Paris, Cairo, San Paolo, Moscova, Tokyo şi Beijing. La întrebarea: "care cuvânt defineşte cel mai bine rapotul lor cu viaţa", 46% dintre locuitorii Romei au răspuns "nesiguranţa", iar 12%, "teama" ( de a nu găsi loc de muncă, de a pierde locul de muncă, de calamităţi naturale).
"Soseşte australianca", scrie " La Stampa