Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, marti, dupa sedinta conducerii liberale, ca ministrul Muncii Paul Pacuraru a demisionat din functie si ca i-a acceptat demisia. Fostul ministru al Muncii, Paul Pacuraru, a marturisit astazi intr-o conferinta de presa ca premierul Tariceanu nu l-ar fi lasat sa demisioneze mai devreme.
Paul Pacuraru a calificat decizia sefului statului drept una politica si nedreapta.
Prima parte a conferintei liberalului organizata dupa anuntarea suspendarii sale s-a referit la ceea ce a facut el ca ministru. "Sunt foarte bucuros pentru ceea ce s-a imtamplat in perioada mandatului in domeniul politicilor sociale", a spus el. Fostul ministru a calificat cresterea pensiilor drept cea mai mare realizarea a sa. Altele ar fi fost reorganizarea ministerului, cresterea salariului minim brut de la 390 la 540 de lei, programele de asistenta sociala si cresterea alocatiilor.
"Saptamana trecuta mi s-a adus la cunostinta aceasta invinuire. Ma voi prezenta in fata organelor judiciare ori de cate ori este nevoie. Voi ajuta organele judiciare sa clarifice cat mai repede acest subiect. Dorinta mea este ca suspendarea sa fie cat mai scurta si sa pot sa continui activitatea si proiectele pe care le am in cadrul ministerului", a spus Paul Pacuraru. Liberalul a acuzat ca decizia de suspendare este nedreapta si una evident politica. "Aceste dosar este unul politic", sustine Pacuraru.
Pacuraru a afirmat ca el si-a depus demisia in urma cu un an si jumatate, la izbucnirea scandalului in care este implicat, dar ca premierul nu a vrut sa i-o accepte. "Mi-a solicitat sa duc mandatul la capat si mi-a refuzat demisia", a marturisit Pacuraru.
Acesta a mai afirmat ca nu l-a sunat niciodata pe Ilie Morega, desi convorbiri cu liderul liberal de la Gorj ar fi principala proba a procurorilor impotriva sa. "Exista doar suspic