Vanzarile si inchirierile ulterioare ale aceluiasi spatiu din domeniul corporatist au crescut rapid in intreaga Europa, ridicandu-se cu 585% intre 2004 (6.7 miliarde euro) si 2007 (46 miliarde) si dezvoltandu-se de la 6% din piata europeana de investitii in 2004 pana la 21% in prima jumatate a anului 2008, potrivit noului raport emis de CB Richard Ellis Group Inc. In ciuda recesiunii provocata de nesiguranta economica si a cresterii substantiale a costurilor cu datoriile corporatiste, aceste tr
Vanzarile si inchirierile ulterioare ale aceluiasi spatiu din domeniul corporatist au crescut rapid in intreaga Europa, ridicandu-se cu 585% intre 2004 (6.7 miliarde euro) si 2007 (46 miliarde) si dezvoltandu-se de la 6% din piata europeana de investitii in 2004 pana la 21% in prima jumatate a anului 2008, potrivit noului raport emis de CB Richard Ellis Group Inc.
In ciuda recesiunii provocata de nesiguranta economica si a cresterii substantiale a costurilor cu datoriile corporatiste, aceste tranzactii – o solutie manageriala pentru cashflow – capata tot mai mult avant in intreaga Europa si a reprezentat 21% din activitatea europeana de investitii in prima jumatate a anului 2008 – cel mai mare procentaj inregistrat vreodata.
Deciziile corporatiilor de a recurge la vanzarea si inchirierea ulterioara a spatiului vandut sunt motivate de o serie de factori, dintre care amintim presiunea crescanda de ridicare a valorii capitalului, costul mare al datoriilor, nevoia unor structuri mai flexibile de inchiriere si acceptabilitatea culturala tot mai sporita a vanzarilor imobiliare. Acesti factori au transformat tranzactiile de tip “sale and leaseback” in mijloace de crestere a valorii capitalului pentru corporatii.
„Pe piata din Romania nu s-a practicat foarte mult deoarece finantarea se obtinea destul de facil. In conditiile actuale, sale≤aseback devine o opt