Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, astăzi, după şedinţa conducerii liberale, că ministrul Muncii Paul Păcuraru a demisionat din funcţie şi că i-a acceptat demisia. Sursa: Răzvan VălcăneanţuSursa: Agerpres
1 /.
Tăriceanu a spus că, în perioada următoare, va face o altă nominalizare pentru portofoliul Muncii. Şeful Executivului nu a făcut nicio precizare privind interimatul la conducerea ministerului. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a discutat cu premierul Tăriceanu despre preluarea portofoliului Muncii, după ce Paul Păcuraru a fost suspendat din funcţie printr-un decret semnat de preşedintele Traian Băsescu.
Surse liberale au precizat că ministrul Sănătăţii ar fi acceptat în principiu să fie una dintre propunerile care ar urma să fie discutate în şedinţa din această după-amiază a conducerii liberale, pentru preluarea fotoliului ministrului Muncii. Rămâne ca liberalii să ia o decizie oficială, să o trimită la Cotroceni, şi, de-abia după ce Traian Băsescu îşi dă acordul, Nicolăescu va putea prelua portofoliul Muncii.
Doar în aceste condiţii Nicolăescu va asigura interimatul acestui minister timp de 45 de zile, perioadă în care se va căuta persoana potrivită care să preia această funcţie. Aceleaşi surse au precizat că Tăriceanu ar fi putut foarte bine să numească pe cineva astăzi, dar a ales varianta interimatului pentru a nu recunoaşte vinovăţia lui Paul Păcuraru.
Păcuraru: Tăriceanu nu m-a lăsat să demisionez
După ce preşedintele Traian Băsescu a semnat suspendarea de funcţie a ministrului Muncii, Paul Păcuraru a venit cu o serie de lămuriri în ceea ce priveşte plecarea sa din Guvern. El a mărturisit că, deşi ar fi vrut, premierul Călin Popescu Tăriceanu nu l-a lăsat să demisioneze.
Se pare că acesta din urmă i-ar fi spus, încă de la începutul suspiciunilor de corupţie, să-şi