Şeful statului a semnat luni decretul de suspendare din funcţie a lui Paul Păcuraru, în condiţiile în care DNA a început urmărirea penală faţă de acesta. Ministrul a demisionat Primul-ministru a acceptat demisia lui Păcuraru. Ministerul Muncii va fi condus de un secretar de stat.
Drept de semnătură în locul lui Păcuraru va avea unul dintre cei cinci secretari de stat ai instituţiei (Denisa Oana Pătraşcu, Theodora Bertzi, Akos Derzsi, Valer Bindea şi Mihaela Arteni). Potrivit unor surse liberale, Nicolăescu şi Tăriceanu au discutat, ieri după-amiază, ca ministrul Sănătăţii să preia şi portofoliul muncii, însă decizia finală urma să fie luată în cursul serii.
PNL va numi un alt ministru?
Calculele făcute de conducerea PNL înainte de şedinţa de ieri arătau că soluţia optimă pentru rezolvarea situaţiei este numirea unui interimar până la scrutinul de la 30 noiembrie. „Nu are niciun sens să numim un nou ministru pentru mai puţin de două luni”, a declarat Dan Motreanu, secretarul general al PNL.
Liderii partidului se gândeau că predarea protofoliului muncii către un alt membru al Cabinetului ar putea fi dificil de realizat, întrucât mulţi dintre miniştri candidează pentru un loc în Parlament. Nici demisia sau demiterea lui Păcuraru nu figurau, iniţial, printre opţiunile membrilor BPC.
Cu toate acestea, se pare că numirea unui titular la Ministerul Muncii este serios analizată de către PNL. Liberalii nu au fost informaţi oficial, luni, de Administraţia Prezidenţială despre decizia de suspendare din funcţie a lui Paul Păcuraru. Cei mai mulţi membri ai conducerii PNL au auzit de la jurnalişti, luni seară, că preşedintele a emis decretul de suspendare. Păcurar însuşi ar fi aflat că e suspendat abia în cursul dimineţii de ieri.
Paul Păcuraru: Este un dosar politic
Păcurar